top of page

Laihdutuskurssin kuulumisia!

Päivitetty: 24. lokak. 2022


Moikka! Miten sun kesä on mennyt? Mulla on ollut vauhdikas ja jännittävä kesä luotsatessani ylipainoisia kissoja kevyemmille linjoille 😻 Piipahdinkin kertomaan Paksun kissan kevyemmät tassut -verkkokurssin eli ihka ensimmäisen kissojen laihdutuskurssin kuulumisia.


Tällä hetkellä pyörii kurssin pilottiryhmä eli kurssia hiotaan vielä osallistujien palautteen mukaan lopulliseen muotoonsa. Ensimmäinen “virallinen” kurssi järjestetään loppusyksystä.


Jos innostuit ja haluat mukaan, voit liittyä kurssinodotuslistalle. Se ei sido sinua mihinkään, mutta siten kuulet milloin kurssin ovet taas ovat auki ja odotellessa saat ilmaisia vinkkejä kissan laihduttamisesta sähköpostiisi.

Tätä kirjoittaessani 2. elokuuta 2022 meillä on menossa kurssin 5. viikko ja kolmantena aiheena käymme läpi ylipainoisen kissan aktivoimista. Tai oikeastaan koko kissajengin aktivoimista. Kurssi on suunnattu monikissatalouksille, joten siellä otetaan huomioon koko poppoo oli sitä massaa liikaa tai ei.


Takana on myös kaksi livekyselytuntia, joissa on käyty läpi kurssilaisten kysymyksiä ja jaettu vinkkejä puolin ja toisin! Ideoita ja yhteispohdintaa on käyty muutenkin kurssilaisten suljetussa fb-ryhmässä sekä tutustuttu toisiimme.


Kurssilaisten tavoitteena on oppia huomioimaan kissojen hyvinvointi kokonaisvaltaisesti, jotta painonpudotus onnistuisi eikä laihduttaminen rajoittuisi ainoastaan ruokinnan vähentämiseen.


Kissan laihduttaminen voi olla rankkaa ja turhauttavaa niin kissalle kuin omistajallekin. Tutkimusten mukaan jopa 46 % kissoista lihoo uudelleen laihdutuskuurin jälkeen. Kurssilla tähtäämme siihen, että laihdutusurakka tarvitsisi tehdä vain kerran.


Ja pysyvä tuloshan syntyy vain pysyvien elämänmuutosten avulla. Kurssilla keskitymme laihduttamaan kissoja turvallisesti, tehokkaasti, kissaystävällisesti – ja pysyvästi, näiden viiden asian kautta:


1. Ruokinta


Laihtuminen perustuu oikeanlaiseen ruokintaan, vaikka ei olekaan pelkästään sitä. Kissat ovat yksilöitä eikä yksi ruoka sovi kaikkien laihduttamiseen. Kun saat puolueetonta faktoihin perustuvaa tietoa eri vaihtoehdoista, pystyt tekemään juuri sinun kissallesi sopivan ruokintasuunnitelman - millaista ruokaa, miten paljon ja millä tavalla sen tarjoilet kissallesi. Oleellisena osana ruokintaa on tulosten seuranta ja sen myötä turvallisen laihdutusvauhdin takaaminen.


2. Aktivointi


Kissan mielen ja kehon aktivoiminen kissalle luontaisen tekemisen kautta auttaa erityisesti laihdutuksen henkisen puolen kanssa, mutta myös kiihdyttää aineenvaihduntaa. Kissaa ei pidä eikä voi pakottaa tekemään sille epämieluisia asioita, minkä vuoksi yksilöllisen aktivointisuunnitelman teko on tärkeää kissan hyvinvoinnin kannalta.


3. Muut kissat


Perheen muiden kissojen huomioiminen ruokinnan järjestämisessä takaa sujuvan laihdutusprosessin ilman, että muut kissat kärsivät.


4. Sinä


Omistajan motivaatioon ja muihin käytännön haasteisiin (kuten nälkäterroristikissan taltuttamiseen) pureutuminen takaa painonpudotuksen toteutumisen käytännössä.


5. Pysyvä muutos


On tärkeää tehdä pysyviä muutoksia kissajengin arkeen, jotta saavutetut tulokset eivät valu laihdutusurakan jälkeen hukkaan. Muutosten tulee olla sellaisia, joihin omistaja pystyy ja haluaa sitoutua. Siksi onkin tärkeää, että olet itse mukana valitsemassa näitä.


Kurssille kokosin vuosien kokemukseni eläinlääkärinä ja kissanomistajana laihdutusmenetelmäksi, joka huomioi koko kissajengin hyvinvoinnin eikä perustu pelkkään nälkäkuuriin.

Jos heräsi tunne, että monikissatalouksille suunnattu verkkolaihdutuskurssi voisi olla sinun juttusi, niin liity tästä odotuslistalle. Jonotus on maksutonta 😉 eikä sido sinua mihinkään. Listalle liittymällä ainoastaan varmistat, että saat ilmoituksen kun kurssin ovet ovat taas auki. Sitä ennen saat laihdutusvinkkejäni ihan ilmaiseksi (ja maltilliseen tahtiin).


-Heidi

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Kommentare


bottom of page