top of page

Helskatin tarina.

Heidi Helskatista

Moikka! Olen Heidi Pietilä; eläinlääkäri, kissaihminen ja 2 pienen lapsen äiti. Valmistuttuani eläinlääkäriksi 2010 päädyin töihin Kaarinan eläinlääkäriasemalle, jossa työskentelin pieneläinlääkärinä yli kymmenen vuoden ajan. Kissoista tuli pian lempiasiakkaitani. 

Työssäni kohtasin usein asiakkaita, joilla oli erilaisia ongelmia kissojen käyttäytymisen suhteen. Omien lemmikkieni kautta kissojen käyttäytyminen oli jo jokseenkin tuttua, mutta perehdyin lisää aiheeseen koulutusten ja kirjojen avulla. 

 

Tein käytöskonsultaatioita muun potilastyön ohessa ja nautin kissojen auttamisesta sekä ahaa-elämysten tuottamisesta kissojen omistajille. Oli hienoa nähdä miten omistajat helpottuivat ymmärtäessään paremmin syitä kissojensa käytökseen ja ongelmat usein ratkesivat kohtalaisen pienillä muutoksilla; kunhan keksittiin mistä tassua puristi.

 

Olisin mielelläni hoitanut enemmän käytösongelmapotilaita, mutta kiireisessä potilastyössä kotihoito-ohjeiden kirjoittaminen kasautui iltoihin ja viikonloppuihin. Koin, että perusteelliset kirjalliset ohjeet olivat tärkeitä, mutta samalla tämä aika oli pois lapsiltani. ​

 

Näihin aikoihin yksityiselämässäni oli mullistuksia, joiden vuoksi lopulta päätin vaihtaa alaa. Uramuutoksen myötä tuli aikaa ajatuksille ja itsetutkiskelulle. 

 

Kissat palasivat mieleeni. Käytösongelmat pahimmillaan johtavat lemmikin eutanasiaan ja vähintäänkin aiheuttavat stressiä ja ahdistusta niin kissalle kuin hänen palveluskunnalleen. Suomessa on paljon kissoja, mutta kissakuiskaajia on vähän ja harvassa. Halusin antaa oman panokseni kissojen hyväksi.

 

Minulla oli kuitenkin epäilyni yrittäjyydestä. Alanvaihdoksella olin tavoitellut lisää aikaa ja energiaa lapsilleni. Ratkaisuksi muodostui sivutoimisen verkkopalveluna toimivan Helskatin perustaminen. Etänä voin auttaa kissoja paikkakunnasta riippumatta. Etäkäytösterapia on myös kissaystävällinen - ei sisällä kuljetuskoppaa ;) 

Tällä hetkellä olen superinnoissani tulevasta ja odotan, että pääsen auttamaan kaikkia ihania kissoja ja kissaihmisiä olemaan onnellisempia! Tulehan seuraamaan Helskattia somessa ja sähköpostilistalla, niin kuulet ensimmäisenä uusista blogipostauksista ja kissavinkeistäni. Helskatti on sivutyöni, jota teen toistaiseksi yhtenä päivänä viikossa.

PicsArt_04-24-07.46.15 (1).jpg
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Pinterest
  • LinkedIn
bottom of page